| Biografie | Contact |Schilderijen |

 

 

Sjoerd Blokker (1982)


De geboren en getogen Hillegomse kunstenaar is een autodidact pur sang. Van jongs af aan vormt hij zijn eigen visie en oplossingen op ieder vlak  en legt zo de basis voor zijn creativiteit. Dit fundament en laat hem buiten de geijkte paden zijn levensweg bewandelen.

Muren zijn de eerste dragers van zijn kunstzinnige uitingen, gevangen in maatschappijkritische  graffiti ’s.

In 2003 maakt hij zijn eerste schilderij en wil het van de daken schreeuwen, het voelt als thuiskomen.

Tijdens de studie architectuur zijn de kunstzinnige schetsen in strijd met  bouwkundige tekeningen en weten steeds grotere delen papier op te eisen om uiteindelijk te overwinnen. Nu de kunst in hem zegeviert stort hij zich volledig op schilderen.

In 2009 opent hij zijn eigen galerie/winkel "De Kleurplaats" op Krochtstraat 30a te Hillegom, waar hij zijn werk verkoopt en schilderlessen geeft. Na 8,5 jaar sluit De Kleurplaats.

In 2018 opent hij zijn nieuwe atelier "De Verdieping" op satellietbaan 10j te Hillegom waar zijn nieuwe werken gecreŽerd en geŽxposeerd worden.

Zijn werken tonen zijn veelzijdigheid, het gaat van realistische portretten, langs surrealistische werken, naar abstract. Zijn werk is dan ook moeilijk in woorden te vatten. Typerend is dat niets is wat het lijkt en dat in ieder werk een ontdekkingsreis schuilt.

Gezegend met kunst graaft hij in steeds diepere gronden, op zoek naar grenzen van de geest, om zichzelf te ontstijgen. “Ieder nieuw werk is een wedergeboorte na de dood van de vervolmaking van het vorige zijn.  Zijn is het grootste goed, beter je leven.”